Tredagersrittet, som hadde sin spede begynnelse i 2011, har vokst seg til en stor happening på Hadeland. Gjennom 3 unike etapper på Hadelands vakre landeveier, kan sykkelfrelste drømme seg bort til et mini-Tour de France. Vi åpner med prolog og sprint, fortsetter med en småkupert etappe der både sprinterne og puncheurer kan ta for seg. Deretter avsluttes fyrverkeriet med kongeetappen opp til målgang på toppen av Lynnebakka.

OBS! Påmeldingen gjennom EQ-timing er nå stengt (onsdag kl. 20). Send mail til nils@prestkvern.net med navn, fødselsdato, klubb og om man har lisens for å melde deg på. 

PÅMELDING

Påmelding skjer gjennom EQ-timing.

Priser:

Før 1. juni: 950kr
Etter første 1. juni: 1050kr

KLASSER & STARTTIDER

Det konkurreres i 4 forskjellige klasser og 2 yttligere trøyer:

Kvinner, Menn U21, Menn Senior og Menn veteran. I tillegg til dette kommer sprinttrøye og klatretrøye.

Prolog / Etappe 1: Torsdag 28. juni - kl. 18.00

Sprint: Torsdag 28. juni - ca. kl. 20.00

Etappe 2: Fredag 29. juni - kl. 18.00

Etappe 3: Lørdag 30. juni - kl. 13.00

Bankett / Etappe 4: Lørdag 30. juni - fra kl. 18.00

PRAKTISK INFO

Rittets alle dager starter på Grymyr (Rojan-krysset). Parkering i umiddelbar nærhet vil være skiltet.

Øvrige opplysninger:
- Under prologen er det ikke lov til å benytte seg av temposykkel.
 
- I prologen går de 20 beste herrene til semifinale i sprinten. Opphold dere i målområdet for å få informasjon om heat og starttider i sprinten. De 5 beste kvinnene går rett til egen finale.
 

PUBLIKUM

Under prologen og sprinten er det fint å stå i målområdet som ligger 3,5km opp i Kverndalslinna fra Grymyr. Her er det mulig å parkere langs veien.

Dag 2 er målområdet på Grymyr. Da kan man enten stå her eller feks. i Breigutua der det deles ut klatrepoeng. Det kjøres flere runder, så man får sett rytterne flere ganger begge steder. Bør ikke være noe problem å eventuelt flytte seg mot mål etter at rytterne har passert siste gang i Breigutua.

Dag 3 kan man enten oppholde seg i Lynnebakka på vei opp mot mål, eller så er det mulig å se rytterne flere ganger hvis man reiser til åpningsbakken Julibakka først. Her er det ofte mye action og feltet sprenges.

Håper så mange som mulig møter opp og lager god stemning. Det vil være mulig å kjøpe seg snacks og forfriskninger i kiosken alle dager ved målområdet.

ETAPPENE

TRØYENE

Troye2018_-_3.jpg

Marcello Ledertrøye

Sammenlagtlederen bærer denne trøyen.

Bonussekunder på S.O. Bang-sprinten:
25-20-15-10-5 Tapende semifinalister: 4-3-2-1

Troye2018_-_2.jpg

GAST Ledertrøye Kvinner

Sammenlagtlederen i kvinneklassen bærer denne trøyen.

De 5 beste i prologen går til kvinnefinale. Bonussekunder på S.O. Bang Ur & Optikk sprinten:
25-20-15-10-5

Troye2018_-_4.jpg

Landbruksforsikring Sprinttrøye

Spurtpoeng gis ut på torsdag og fredag på følgende måte:

S.O. Bang sprinten:
25-20-15-10-5. Tapende semifinalist: 4-3-2-1

2.etappe:
Innlagte spurter (ved Fredheim skole)
15-10-5

Målgang:
25-20-15-10-5

Troye2018_-_6.jpg

Granberg & Nordengen Ungdomstrøye

Alle som er født i 1998, 99, 2000 og 2001 deltar i Granberg & Nordengen ungdomskonkurranse.

Sprint:
15-10-5

Målgang:
25-20-15-10-5

Troye2018_-_7.jpg

Easy Access Klatretrøye

Klatrepoeng deles ut på følgende steder:

Prolog:

Innlagt mellomtid:
1poeng

2. etappe:
Breigutua (3 ganger)
8-6-4-2
Vollgutua
8-6-4-2

3. etappe:
Julibakka:
10-8-6-4-2
Breigutua
8-6-4-2
Sætergutua:
8-6-4-2
Lynnebakka:
12-10-8-6-4-2

Troye2018_-_5.jpg

Røysumtunet Veterantrøye

De eldste er fortsatt eldst, også i Rojan Rundfahrt. Beste 40+ rytter (født i 1978 eller tidligere) er med i vår veterankonkurranse.

Troye2018_-_1.jpg

Gjensidige Hadelandstrøya

Årets nykommer er Hadelandstrøya. Beste rytter i sammendraget fra Hadeland bærer denne trøya.

SIKKERHET

Rytterne er underlagt vegtrafikklovens bestemmelser. Dvs. at alle ryttere til enhver tid blant annet må holde seg innenfor høyre felt på vegen. Dommeren er særdeles opptatt av at trafikkreglene overholdes, og sanksjoner som diskvalifikasjon vil kunne bli benyttet.

Rittet foregår på veg som er åpen for annen trafikk – vegene er ikke fullstendig sperret for trafikk. Arrangøren vil likevel gjøre sitt beste for at rittet gjennomføres under trygge forhold i trafikken. Det er utplassert vaktmannskaper i alle de største kryssene langs løypa. Det er ikke alle stikkveier/kryss som er dekket, særlig sideveger hvor syklistene kommer på forkjørsveg. Av den grunn er det viktig at rytterne er oppmerksomme på at det kan komme biler inn i løypetraseen. På de smaleste vegene vil motgående trafikk bli forsøkt stoppet, men heller ikke dette er noen garanti.

Det er noen kritiske punkter langs løypetraseen. Det er ikke sperret for motgående trafikk under prologen, og det er særlig viktig at syklistene holder høyre felt rundt den siste svingen før mål. På 2. etappe er de kritiske punktene særlig Breigutua og Vollgutua, som begge er asfaltert, men med dårlig og smal veg, samt Pilgutua som er en grusvei med mange hull. Denne etappen er det ingen nøytral sone etter start. På 3. etappe vil det være nøytral sone. Denne opphører etter Brandbu sentrum. Den første vegen etter nøytral sone er veldig hullete, og avsluttes med en krapp venstresving inn på en smal bro etter ca. 1 km. Også nedkjøringen i Ringdalslinna er kritisk. Bakken er bratt og svingete med høy fart. Særlig midt i bakken er det en krapp U-sving. I bunnen av bakken svinger løypen til venstre inn på Jarenstranda. Krysset er uoversiktlig med enkelte hull i veien. Dette er eneste stedet i løypa hvor rytterne har anledning til å bryte trafikkreglene ved å kjøre på venstre side av midtrabatten. Det bes om at syklistene tar særlig hensyn til disse punkene i løypa.

Norsk Folkehjelp Hadeland kjører etter rytterne med to biler under 2. og 3. etappe, samt at de har noen utplasserte vakter på kritiske punkter i løypa.

Det vil være motorsykler fra arrangørens side som også skal bidra til sikkerheten underveis. Vær oppmerksom på at disse vil måtte passere feltet underveis i rittet. Ved passering gis det to korte lydsignaler.


Liquid error: Could not find asset snippets/sh_sbve-theme-snippet.liquid