Rojan Rundfahrt 2019

Torsdag 27. - Lørdag 29. juni

Tredagersrittet, som hadde sin spede begynnelse i 2011, har vokst seg til en lokal happening på Hadeland. Gjennom 3 unike etapper på Hadelands vakre landeveier tilbyr vi sykkelfrelste i alle former og fasonger å drømme seg bort til Tour de France.

Vi åpner med prolog og sprint, fortsetter med en spennende etappe for puncheurer eller sprinterne, før det avsluttes med selve kongeetappen opp til toppen av Lynnebakka.

Det hele rundes av med en bankett på lørdagskvelden. Her er det grilling, underholdning og filmvisning fra årets ritt.

Priser og Klasser

Priser:
Før 14. juni: kr. 899,-
Etter 14. juni: kr. 1199,-
 
Klasseinndeling:
Menn Senior
Kvinner Senior
Menn Junior (u19)
Menn Veteran (40+)

Starttidspunkt:
Torsdag kl. 18.00
Fredag kl. 18.00
Lørdag kl. 13.00

Trasé

Se videoen fra Rojan Rundfahrt 2018. Mye vil være likt i 2019, men det kan være små trasêendringer e.l.

Premier

Vi stiller med en masse fete premier. Blant annet briller fra S.O. Bang, lås fra Easy Access og lokalprodusert honning fra Heier.

Rojan TV

Er selvfølgelig på plass for å lage masse sprell og intervjuer.

Enda ikke meldt deg på?

Start og mål

Starten går hver dag fra Grymyr, også populært kalt Rojan-krysset. Flere detaljer om etappene kommer nærmere rittet.

Sikkerhet

Rytterne er underlagt vegtrafikklovens bestemmelser. Dvs. at alle ryttere til enhver tid blant annet må holde seg innenfor høyre felt på vegen. Dommeren er særdeles opptatt av at trafikkreglene overholdes, og sanksjoner som diskvalifikasjon vil kunne bli benyttet.

Rittet foregår på veg som er åpen for annen trafikk – vegene er ikke fullstendig sperret for trafikk. Arrangøren vil likevel gjøre sitt beste for at rittet gjennomføres under trygge forhold i trafikken. Det er utplassert vaktmannskaper i alle de største kryssene langs løypa. Det er ikke alle stikkveier/kryss som er dekket, særlig sideveger hvor syklistene kommer på forkjørsveg. Av den grunn er det viktig at rytterne er oppmerksomme på at det kan komme biler inn i løypetraseen. På de smaleste vegene vil motgående trafikk bli forsøkt stoppet, men heller ikke dette er noen garanti.

Det er noen kritiske punkter langs løypetraseen. Det er ikke sperret for motgående trafikk under prologen, og det er særlig viktig at syklistene holder høyre felt rundt den siste svingen før mål. På 2. etappe er de kritiske punktene særlig Breigutua og Vollgutua, som begge er asfaltert, men med dårlig og smal veg, samt Pilgutua som er en grusvei med mange hull. Denne etappen er det ingen nøytral sone etter start. På 3. etappe vil det være nøytral sone. Denne opphører etter Brandbu sentrum. Den første vegen etter nøytral sone er veldig hullete, og avsluttes med en krapp venstresving inn på en smal bro etter ca. 1 km. Også nedkjøringen i Ringdalslinna er kritisk. Bakken er bratt og svingete med høy fart. Særlig midt i bakken er det en krapp U-sving. I bunnen av bakken svinger løypen til venstre inn på Jarenstranda. Krysset er uoversiktlig med enkelte hull i veien. Dette er eneste stedet i løypa hvor rytterne har anledning til å bryte trafikkreglene ved å kjøre på venstre side av midtrabatten. Det bes om at syklistene tar særlig hensyn til disse punkene i løypa.

Norsk Folkehjelp Hadeland kjører etter rytterne med to biler under 2. og 3. etappe, samt at de har noen utplasserte vakter på kritiske punkter i løypa.

Det vil være motorsykler fra arrangørens side som også skal bidra til sikkerheten underveis. Vær oppmerksom på at disse vil måtte passere feltet underveis i rittet. Ved passering gis det to korte lydsignaler.

Publikum

Under prologen og sprinten er det fint å stå i målområdet som ligger 3,5km opp i Kverndalslinna fra Grymyr. Her er det mulig å parkere langs veien.

Dag 2 er målområdet på Grymyr. Da kan man enten stå her eller feks. i Breigutua der det deles ut klatrepoeng. Det kjøres flere runder, så man får sett rytterne flere ganger begge steder. Bør ikke være noe problem å eventuelt flytte seg mot mål etter at rytterne har passert siste gang i Breigutua.

Dag 3 kan man enten oppholde seg i Lynnebakka på vei opp mot mål, eller så er det mulig å se rytterne flere ganger hvis man reiser til åpningsbakken Julibakka først. Her er det ofte mye action og feltet sprenges.

Håper så mange som mulig møter opp og lager god stemning. Det vil være mulig å kjøpe seg snacks og forfriskninger i kiosken alle dager ved målområdet.

Øvrig Info

Rittets alle dager starter på Grymyr (Rojan-krysset). Parkering i umiddelbar nærhet vil være skiltet.

Øvrige opplysninger:
- Under prologen er det ikke lov til å benytte seg av temposykkel.
 
- I prologen går de 20 beste herrene til semifinale i sprinten. Opphold dere i målområdet for å få informasjon om heat og starttider i sprinten. De 5 beste kvinnene går rett til egen finale.
 

Liquid error: Could not find asset snippets/sh_sbve-theme-snippet.liquid